Bloedheet en bibberkoud: Bladerdeeg met worst


Bladerdeeg met worst: Warme hapjes of bevroren ijsjes zijn niet op alle scholen welkom. Overleg daarom altijd eerst met de leerkracht. Soms moet het tijdstip van trakteren worden vervroegd of verlaat om te voorkomen dat uw jarige job koude hapjes en gesmolten ijsjes uitdeelt.

Bladerdeeg met worst

Een strand vol

Jackie: “Rol in lapjes partycroissantdeeg een miniknakworstje. Even bakken in de oven en na afkoelen in alle deeghapjes een parasolletje steken. Leg de traktaties op een dienblad leggen dat met blauw en beige papier (zee en strand) is bekleed. Zo lijkt het net op mensen die op het strand in een badlaken liggen onder een parasol. Er kan ook kaas of jam of chocolade worden gebruikt.”

Bosje slangen

Jis: “Neem evenveel knakworsten als kinderen. Kies runderknakworstjes voor kinderen die geen varkensvlees mogen eten. Verder heb je bladerdeeg, ketchup en een oven nodig. Ontdooi het bladerdeeg, verwarm de oven voor (zie pakje bladerdeeg). Laat de knakworstjes uitlekken in een vergiet. Snij de worstjes een beetje in aan boven- en onderzijde, zowel horizontaal als verticaal. Als het deeg is ontdooid, snij je hiervan stroken van 5 tot 8 cm. Deze stroken wikkel je om de worstjes heen. Leg de worstjes op vetvrij bakpapier en bak ze in de oven tot het deeg knapperig is. Door de insnijdingen gaan de uiteinde van de worstjes uit elkaar staan, alsof je een bosje slangen hebt. Warm serveren met ketchup (bloed voor een griezelfeest) of een ander sausje.”

Snoepje

Ingrid: “Neem een plakje bladerdeeg en snij dat doormidden. Rol een knakworstje in het bladerdeeg en draai de uiteinden dicht zodat het op een snoepje lijkt. Leg de hartige toffees op een bakplaat en bak ze ongeveer 20 minuten op 220 graden Celsius. Eventueel kunt u de uiteinden met een dropveter versieren.”

Mini

Ron: “Laat bladerdeeg ontdooien en rol de blaadjes stuk voor stuk heel dun uit. Snij reepjes van circa 1-1,5 cm. Rol een mini-cocktailworstje uit blik een beetje schuin in het reepje deeg. Vouw de puntjes om en leg de worstenbroodjes op de bakplaat. Even bestrijken met geklopte ei voor een mooi bruin kleurtje, en bakken maar! Deze traktatie kunt u de avond ervoor al klaarmaken.”

Marlies: “Maak voor het afbakken met een appelboor een gat in de afbakbroodjes en stop er een knakworstje in.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen