Blije Babybroers en -zussen: Met muisjes en Bakerkindjes


Met muisjes en Bakerkindjes: De geboorte van een broertje of zusje vraagt om een passende traktatie. Beschuiten met muisjes zijn misschien niet zo heel goed voor uw  verstandhouding met de juf of meester. Zeker niet in groepen met hele jonge kinderen. Gelukkig zijn er volop leuke en minder kruimelige alternatieven.

Met muisjes Audrey:

“Beschuit met muisjes is voor sommigen nog te groot en te hard. Daarom kozen wij voor een rond tarwebiscuit met GESTAMPTE muisjes. Wel even de biscuitjes met boter insmeren…”

Marion: “Toastjes met muisjes (vooral voor de kleintjes).” Marion: “Een halve/hele soepstengel of lange vingers, de bovenste paar centimeter dun met boter insmeren en in de muisjes dopen.”

Sylvia: “Doop een lange vinger met het topje in de (zachte) boter. Doe in een bakje roze of blauwe muisjes, haal de lange vinger met boter door de muisjes, en je hebt een heerlijke en simpele traktatie.”

Marion: “Kleine cakejes bakken deze met een beetje boter of eiwit besmeerd in de muisjes dopen. Deze kunnen in de diepvries worden bewaard en dus van te voren worden gemaakt.” Esther: “Toen mijn derde kind geboren werd, mochten zijn zussen op school trakteren. Ik heb met koekvormpjes voetjes gebakken en in het deeg blauwe muisjes gedaan (voor een meisje zijn dat natuurlijk roze muisjes). Zo hadden de kinderen echte muisjes, zonder dat het een knoeiboel werd.”

Bakerkindjes Marianne:

“Bij de bakker zag ik bakerkindjes, snoepjes in de vorm van een baby’tje. Het lijkt me schattig om die op kleine cakejes of koekjes te plakken met wat wit, roze of blauw glazuur. Ik denk alleen dat ze niet zo geschikt zijn voor de hele kleintjes, want ze zijn nogal hard. Dan is een klein plastic babypopje misschien een beter idee. Hebben ze ook nog een herinnering aan de nieuwe baby.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen