Appeltaart


Natuurlijk heeft iedereen wel eens appeltaart gebakken. Maar u moet van ons aannemen dat geen enkele appeltaart zo lekker smaakt als deze VanHarte-appeltaart!

Ingrediënten

  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram suiker
  • 1 mespunt zout
  • 250 gram boter (3/4 margerine en 1/4 roomboter)
  • 1 kilo goudrenetten
  • kaneel
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 0,5 zakje rozijnen
  • sap van een halve citroen
  • 0,5 pot abrikozenjam

Bereiding

  • Warm de oven voor op 200 graden (een heteluchtoven 10% lager)
  • Meng het bakmeel, de suiker, het zout en de boter in de keukenmachine tot een samenhangend deeg.
  • Schil de goudrenetten, snij ze in stevige stukken en meng ze met kaneel, citroensap, vanillesuiker en rozijnen.
  • Vet een bakvorm van ca. 24 cm in met roomboter.
  • Gebruik 3/4 van het deeg voor de bekleding van de bodem en de zijkant van de bakvorm.
  • Maak van de rest van het deeg repen om een ruitmotief bovenop de appels te leggen.
  • Zet de taart 1 uur en 1 kwartier in de oven, maar draai na 45 minuten de oven terug naar ca. 175 graden (een heteluchtoven 10% lager).
  • Verwarm de abrikozenjam en voeg eventueel wat water toe om hem vloeibaarder te maken
  • Bestrijk de nog warme taart dik met abrikozenjam.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen