Abraham en Sarah in de praktijk


Niets is leerzamer dan uw eigen ervaringen. Op de tweede plaats komen de ervaringen van een ander. Op deze pagina verzamelen we bloopers, succesverhalen en al het andere dat het publiceren waard is. Uw verhalen horen we daarom graag!

Pesterijtje 

Saskia: “Wij hebben voor de moeder van mijn vriendin een ‘Sarah’-taart gemaakt, met een leuk gedicht erbij. De taart is gemaakt van een ronde doos. De deksel knip je even groot uit een stuk karton. Een taartdecoratie van een oude vrouw in een schommelstoel met een breiwerkje in het midden en de rest beplakken met spekjes. In de doos een proefpakket Tenalady en wat inlegkruisjes en een folder over botontkalking, en de doos inpakken in plastic folie. Om de doos heen inlegkruisjes plakken, lukt al met het plakrandje en daarna een lint eromheen. Het gedicht ging ongeveer zo:

 

Dit is een dag om nooit te vergeten
Vandaag zul je het merken, vandaag zul je het weten

 

Je gebit is niet meer wat het zijn moet
daarom dus maar kauwen op zacht en zoet

 

Maandverband wordt overbodig
Inlegkruisjes en incontinentieverband hard nodig

 

Botontkalking moet je ook aan denken
informatie zullen wij je schenken

 

Na dit gedicht is het tijd voor een lach,
we wensen jou nog een hele fijne dag.”

 

Groot bazuin

susann: “In Suriname is het gebruikelijk om de Sara of Abraham te verrassen met groot bazuin. Dit is een orkest van blazers (trompetten en trombones) die zeer luid kerkliederen of bekende deuntjes spelen. Het orkest komt al bij het krieken van de dag (05.00 uur) voor de voordeur van de Sara of Abraham spelen als een soort ode aan de jarige. Ik denk echter niet dat een aanbeveling is voor Nederland daar het om 05.00 uur als burengerucht zal worden ervaren.”

 

Terugblik

Linda: “Wij hebben iedereen die onze “Abraham” kent en waar wij de adressen nog van konden achterhalen een brief gestuurd met de vraag of hij of zij op een A4 (of meer), een grappige anekdote, een verhaal, foto’s, een gedicht of iets dergelijks wilde zetten over “Abraham”. De reacties waren boven verwachting. Een fotoalbum heb je zo vol, en het is voor het feestvarken een heel waardevol, grappig, ontroerend, en origineel cadeau.”

 

Abraham in andere landen

G.J. Stoop: “Ik werk in een NATO-hoofdkwartier in Duitsland, met zeven verschillende nationaliteiten. Onze commandant is een Tsjech, hij wordt morgen 50. In verband daarmee heb ik vertegenwoordigers van de verschillende nationaliteiten gevraagd wat zij ‘doen’ aan een 50ste verjaardag. De Tsjechen hebben geen nationale traditie, maar lokaal gebeurt het wel dat men een verkeersbord met ‘maximaal 50 km/u’ regelt of namaakt, dat het slachtoffer om de nek wordt gehangen. De Engelsen hebben ook geen nationale traditie, maar doen lokaal iets met een gouden sleutel voor toegang tot de 50+-club. De Duitsers hangen een groot bord met ’50’ boven de deur, maar dat is niet specifiek voor de 50-ste verjaardag (het getal wel, de gewoonte niet). Italianen en Fransen hebben ook niets. In het algemeen gesproken lijken andere nationaliteiten minder aan verjaardagen te doen dan wij.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen