donderdag, juni 22, 2017

Themafeesten in de praktijk: Modellen en troetelen, Sterrenfeest, 'Johnny en Anita'-feestje, Kook- en metamorfosefeestje, Slaapfeest

  • 1335.jpg

Listing Details

Op deze pagina's verzamelen we alle tips van VanHarte-bezoekers voor themafeesten voor tieners. Floppers, toppers en andere verhalen. De meeste in de praktijk uitgetest en dus zeker de moeite van het lezen waard.

 

Modellen en troetelen

Karin: "Mijn dochter van bijna vijftien is vorig jaar met drie vriendinnen bij een schoonheidssalon geweest. De eigenaresse had een speciaal arrangement samengesteld met lunch. Erg leuk. Dit jaar gaat ze, weer met drie vriendinnen, een semi-professionele fotoshooting te doen. Net als echte modellen. Een ander idee is in de jeugdherberg slapen en hier een activiteit aan koppelen."

 

Sterrenfeest

Karlijn: "Laat iedereen verkleed komen als een (pop)ster en hou dan allemaal wedstrijdjes, bijvoorbeeld wie het mooiste verkleed is en wie het mafst. Het leukste is om daar dan ook een disco bij te houden."

 

'Johnny en Anita'-feestje

Caroline: "De bedoeling van het feest is om je lekker ordinair te kleden. Leen een ordinaire pruik, vul je BH op met sokken of onderbroeken en beplak je lijf met tatoeages. Of koop in een carnavalswinkel een sigaret die nooit uitgaat. En sta de hele avond lekker ordinair met een peuk in je mond. De mannen? De haren glad achterover met gel, een 'pilotenbril' op, schakelketting om, mobieltje in de borstzak, spijkerjack en trainingsbroek aan.


Wij hebben in ieder geval erg gelachen met het omkleden en op het feest. Je gaat je ook automatisch vrijer gedragen. Veel plezier met het uitproberen!"

 

Kook- en metamorfosefeestje

Kitty: "Mijn dochter heeft haar verjaardag gevierd met een 'kook- en metamorfosefeestje'. Van tevoren hebben we in een Tapas-kookboekje allerlei recepten gezocht. Met haar vriendinnen heeft ze anderhalf uur in de keuken gestaan om een uitgebreide hapjestafel te maken. Na het eten hebben ze foto's 'voor' gemaakt, onopgemaakt en in slobbertruien. 'Tijdens' zijn ook foto's gemaakt: zeven meiden met witte kleimaskers en komkommer-plakjes op hun gezicht, gierend van het lachen. Je kunt je er wel iets bij voorstellen. De foto's 'na' waren ook heel leuk. Er zijn heel wat foto's nabesteld en er zijn er zelfs en paar naar een vriendin in Amerika gemaild."

 

Slaapfeest

Monique: "Tieners geven graag een slaapparty. En dat moet dan helemaal plaatsvinden in hun eigen slaapkamer. Maak vooraf wel goede afspraken, bijvoorbeeld over het opruimen achteraf. Ik weet uit ervaring dat het dan meestal heel goed gaat. We laten ook nooit meer dan vier kinderen uitnodigen."

Rate this listing
★★★½
5 votes
Favoured:
0
Reviews (4)
by

★★★★★
fotofeest tilburg
Mijn dochter heeft vorig jaar een fotofeest gehad. Het is daar heel huiselijk en vooral gezellig ingericht en de fotografe is echt heel enthousiast, het was het beste feest ever...alleen nu moet ik dit jaar iets nieuws verzinnen en was aan het zoeken op dit forum en dacht misschien een idee voor jullie
by

★★★
feest ideeen
hey, ik ben een teen girl (13)
word 14 in juli !!!
zoals ik elk jaar doe hou ik gewoon een slaapfeestje en doen we de dag ervoor
NOOIT er na (zijn we temoe van het niet-slapen)
ik doe vaak op m'n feestjes het grote lama bord spel.
kan je kopen in elke speelgoed winkel.

ook doen we vaak het loodje spel (wel veel werk!)
je maak 2 soorten lootjes (print dit ook apart op 2 verschillende kleuren papier)
1 met vragen
hoe heet id's kat
heeft nina 2 4 of 6 konijnen /
wie heeft de foto uitgevonden
noem 4 sorten planeten enz.
HIERVAN MOET JE WEL DE ANTWOORDEN WETEN !

2 opdrachten kaartens
loop 4 rondjes om jezelf.
drink 2 glazen water
doe je haar raar en laat het zo 't hele spel zitten
doe een koe na
loop de domste modeschow ever

leg de kaartjes gechud door een mandje.
de gene moet met z'n ogen dicht een lootje/kaarte uit het mandje pakken

en... het monster spel

spreek een help woord of, bitterkoekje,pindakaas,stink voeten of gewoon help
(een raar woord maak t leuk!)
het MONSTER gaat met z'n hoofd in het einde van een slaapzak zitten.
de rest verspried zich op de matrassen op de grond en is stil
het monster moet rollen en kruipen om de menen (mogen lopen) tepakken
als het monster iemand 5 sec. vast heeft is die het monster
by

Slaapparty
Hallo!!!! Heeft iemand misschien een leuk idee voor een slaapparty van een teen???

Submit review See all 4 reviews

Onderwerpen

Feestdagen

Laatste aanvullingen