zondag, mei 28, 2017

Waterfeest

 • 1965.jpg

Listing Details

Als de kleintjes zich kunnen vermaken in en rondom het water, is het al snel goed. Speciaal voor de mooie dagen: spetterpret op het Waterfeestje

 

Uitnodiging

Knip een kaart in de vorm van een zwembroekje of badpakje en schrijf hierop uw uitnodiging. Een plastic opblaasbal met de uitnodiging aan een touwtje aan het tuutje gehangen is ook heel leuk.

 

Activiteiten

Laat een zwembadje vollopen en zorg voor bekers, gieters en speelgoedpotten of -kannetjes. Laat de kinderen lekker spetteren, spatten en bekers volgieten. U kunt ook enkele emmers naast het badje zetten waarin de kinderen het water kunnen gieten. Laat de kinderen vooraf iets drinken zodat het water uit het badje minder aantrekkelijk wordt om te drinken. Bij heel warm weer kunt u een gazonsproeier aan zetten waaronder de kinderen kunnen dansen (voor stoere kinderen).

 

 • Gebruik waterballonnen en laat de kinderen naar hartelust hiermee gooien.
 • Bellenblazen.. simpel, maar heel leuk!
 • Doe een wedstrijdje waarbij de ouders nat mogen worden gespat.
 • Heeft u een plastic speelkeukentje, laat de kinderen dan met zand en water lekkere soep maken. Bijvoorbeeld groentesoep met gras, bladeren en stokjes erin. Of laat ze zandtaartjes maken.
 • 'Verstop' op diverse plekken in de tuin gave schelpen, die u ooit eens heeft meegenomen van het strand. Ga met de kinderen schelpen zoeken. Gebruik deze voor de volgende activiteit.
 • Maak fotolijstjes van stevig karton en laat deze versieren met wat zand en schelpjes. Of knip vissen uit stevig karton. Hou een afmeting aan die groter is dan het formaat van een foto. Plak op de achterkant een haakje. Laat de kinderen de rand van de vis versieren met kleine visjes of ook met zand en schepjes.
 •  

  Hapje en drankje

  Limonade met een rietje en cake met een parasolletje. Voor de hartige traktatie kunt u uit kaas visvormpjes snijden. U kunt van een knakworstje een krokodil maken door voorzichtig een bek erin te snijden en een oogje van een rozijn te maken (met een beetje fantasie).

   

  Mee naar huis

  Het fotolijstje of de versierde vis. Later: een foto van de gast met een prachtige zwemband om die in het lijstje past of op de vis kan worden gelijmd. Geef bellenblaas mee en eventueel enkele snoepvisjes. Of wat dacht u van zoutjes in de vorm van een vis?

  Rate this listing
  0 vote
  Favoured:
  0
  Reviews (1)
  by

  idee voor een andere uitnodiging
  Ook flessenpost is leuk voor een waterfeestje. Een leeg plastic (water)flesje, goed omspoelen en laten drogen. Een uitnodiging op een half A4tjes en die opgerold erin doen.

  Submit review See all 1 reviews

  Onderwerpen

  Feestdagen

  Laatste aanvullingen