zondag, mei 28, 2017

Sprookjesfeest

 • 1964.jpg

Listing Details

Peuters kennen nog niet zoveel sprookjes. Je kan het thema toch enigszins uitwerken door een eenvoudig sprookjesverhaal voor te lezen. Het is leuk om dat heel kort te doen en ervoor te zorgen dat de aandacht van het groepje niet wordt getrokken door omstanders of uitgestald speelgoed. 

 

Activiteiten

Lees bijvoorbeeld Hans en Grietje voor en presenteer daarna een snoephuisje. Maak zo'n huisje van ontbijtkoek (plak de delen met boter aan elkaar) en plak er andere lekkere dingen op. Speel zelf de heks, alleen door met uw hoofd onder de tafel te zeggen: "Knibbel, knabbel, knuisje, wie komt er aan mijn huisje"? Wederom geldt, maak het niet te spannend. Kijk naar de reacties en speel erop in.

 

Het is ook leuk om met zijn allen op de slaapkamer van de jarige te gaan zitten waar een 'glow in the dark' sterrenset aan het plafond schijnt. Vertel in de schemering een kort sprookje, waarbij u bent verkleed als fee (eenvoudig met een toverstaf en een feeënhoed). Dit is ook een leuke manier om de cadeautjes te presenteren. Elke gast mag met de toverstaf een cadeautje te voorschijn toveren en de jarige mag het daarna uitpakken en eventueel weer wegtoveren.

 

Volg net als Klein Duimpje een spoor om op die manier bij iets lekkers uit te komen of bij een klein cadeautje dat bestemd is voor thuis.

 

Of laat ze allemaal een eigen toverstaf maken van opgerold papier dat vooraf is gekleurd en achteraf wordt beplakt met sterretjes. Dat is dan meteen een leuk aandenken voor thuis.

 

Traktaties

 • Hans en Grietje-huisje

 • Rate this listing
  0 vote
  Favoured:
  0

  Onderwerpen

  Feestdagen

  Laatste aanvullingen