donderdag, mei 25, 2017

Hartige Hap: Kaas en worst

  • 1831.jpg

Listing Details

Kaas en worst op heel veel verschillende manieren: Dat een lekkere traktatie niet per definitie zoet hoeft te zijn, bewijzen onderstaande lekkernijen. Zet de oven maar vast aan en leg het kaasmes klaar! Overleg bij warme traktaties altijd even met de leerkracht.

 

Kaas en worst


Muisjes

Lotte: "Een driehoekje kaas is het lijf van de muis. Het puntje is uiteraard zijn neus. Twee stukjes chips kunt u aan de zijkant in het blokje kaas duwen. Dit zijn de oortjes. Een stukje zoute stengel fungeert als staartje en voor de oogjes gebruikt u twee rozijntjes. Het is snel klaar en ziet er gewoon heel lief uit."

 

Heidi: "Van grijs karton heb ik muisjes gemaakt. Je knipt in feite een ovaal maar het snuitje knip je iets spitser. Kleine snorhaartjes maak je door dunne touwtje met een klein (doorzichtig) plakbandje aan het snuitje te maken. Een wat dikker touwtje als staart (maak aan de onderkant vast dan zie je het plakbandje niet). Teken twee halve ovaaltjes (de oren) met zwarte viltstift en kleur ze roze in. Twee zwarte stippen als oogjes. Het puntje van het snuitje maak je ook zwart. Aan de onderkant maak je met secondelijm een wasknijper vast. Zodanig dat je tussen de wasknijper een verpakte kaasstrip kunt klemmen. Het lijkt dan alsof het muisje een kaasstrip in zijn bekje heeft." 


Hartige toffee

Marjolijne: "Voor jonge kinderen rijg je stukjes kaas en worst aan een gekleurd 'lint' (wat zo mooi omkrult als je er met een schaar langs gaat). Hieromheen doet u gekleurd cellofaan. Bindt het cellofaan dicht met de uiteinden van het lint, zodat een soort toffee ontstaat."

 

 

Kaasvormpjes

 

Afke: "Steek vormpjes uit een stuk kaas. Een leuk vlaggetje erin en klaar is Kees!"

 

Saskia: "Steek de leeftijd van de jarige uit een stuk worst of kaas. Prik de cijfers op een satéstokje." 

 

Kerstsfeer

Helma: "Bij de laatste verjaardag van mijn dochtertje heb ik heel simpel kaas/knakworst/ananasstokjes gemaakt. Ze is jarig op 20 december, dus kersttijd en ik heb met koekjesvormpjes sterren gemaakt van de kaas en bij de HEMA stokjes met glimmende sprieten gekocht. Op een heel grote schaal zag het er heel kerst- en feestachtig uit. Het viel me ook op dat alle juffen riepen dat er eindelijk weer iets gewoons werd getrakteerd, gewoon kaas en worst. En het was de juffen opgevallen dat de kinderen dat ook wel op prijs stellen."

 

Meer Hartige Hap >> 1 2 3 4
Rate this listing
0 vote
Favoured:
0
Reviews (4)
by

worst-palmboom
onze zoon werd 8 en wilde een junglefeest. ik heb hem toen palmbomen laten tracteren. Van groen papier tekende ik eerst de bladeren, 3 op een rij. Uitknippen met een klein strookje papier er nog onder, zodat ik ze om de worst (ik nam zelf lange cervelaatworstjes) heen kon vouwen, met een plakbandje vastzetten. De bladeren steken dan recht omhoog, maar ik heb ze langs de zijkanten wat ingeknipt, en daarna naar buiten gebogen. Met een half sateprikkertje heb ik daarna nog 'apenkoppen' (van Katja) aan de boom geprikt. De palmbomen zelf heb ik in een omgekeerde schoenendoos gezet. Daarvoor heb ik 'm eerst met zandkleurig papier bekleed en dan met een mesje 'kruisjes' in de bodem gekerft, zodat je de palmboompjes erin kunt drukken. zo blijven ze stevig vast staan.
by

kaaslolly
een hele simpele: neem een zout stokje of een kaaspepsel en steek met een limonadeglas rondjes uit plakken kaas (ong. 1 cm dik). Knip een vierkant stukje aluminiumfolie. Prik dan je kaaspepsel door de folie heen en in de 'zijkant' van je kaasrondje. Klaar is je kaaslolly.
by

patatzak
Maak een patatzak van een vouwblaadje. Rol het blaadje met een punt op en maak het aan elkaar vast met plakband. Vul de zak met lekkers. Ik doe het met zoute stengels.

Submit review See all 4 reviews

Onderwerpen

Feestdagen

Laatste aanvullingen