zondag, mei 28, 2017

Blije Babybroers en -zussen: Geboortesoesjes

  • 1807.jpg

Listing Details

Geboortesoesjes: De geboorte van een broertje of zusje vraagt om een passende traktatie. Beschuiten met muisjes zijn misschien niet zo heel goed voor uw  verstandhouding met de juf of meester. Zeker niet in groepen met hele jonge kinderen. Gelukkig zijn er volop leuke en minder kruimelige alternatieven.

 

Geboortesoesjes Karin:

"Toen Luc een broertje kreeg, mocht hij op school trakteren op slagroomsoesjes met blauwe muisjes. De meeste kinderen zijn dol op slagroomsoesjes, het is niet zo'n grote hap en de 'kruimel'schade wordt beperkt tot wat muisjes." Astrid: "Ik ken geen kind dat geen slagroomsoesjes lust. Ze zijn makkelijk en snel te maken en goed in te vriezen. Spuit ze op de dag zelf in met slagroom en spuit een toefje bovenop dat lichtblauw of roze is gekleurd met een drupje kleurstof." 

Rate this listing
0 vote
Favoured:
0
Reviews (3)
by

Grote (papieren) muizen gevuld met??
Als onze baby geboren is, trakteert onze dochter Madelon op papieren muizen.
De muizen zijn gemaakt van een halve cirkel wit, roze of blauw papier, waar je een kegel van maakt. Een paar oren erop geplakt en een snuitje op getekent met zwarte stift.
De onderkant van de muis is open. Vervolgens heb ik van witte servetten een puntzakje gemaakt (gewoon opgevouwen houden en dan één flap aan één zijde en de andere drie aan de andere zijde) HIerin heb ik wat kleine kadootjes en voorverpakte koekjes gestopt. Met een wit kadolintje samenbinden en in de achterkant van de muis stoppen. De muizen passen precies op een houten bord en zo is het een groot beschuit met muizen erop. Afhankelijk van of wij een zoon of dochter krijgen kan je de vulling in de servetten in een blauwe of roze muis stoppen. Voordeel is dat dit ver vantevoren klaar te maken is, er toch muisjes zijn en juf of meester geen gesmeer met de 'kleine' muisjes heeft.
by

slagroomsoesjes
Een tip van onze kraamhulp. Smeer de soesjes in met witte chocopasta en doop ze daarna in de roze/witte of blauw/witte muisjes.
by

gevulde "luiers"
bij de geboorte van onze tweede had ik als traktatie voor de peuterspeelzaal blauwe servetten als volgt gebruikt: Neem het servet, vouw het in een driehoek dubbel. Neem alle 3 de punten samen en zet vast met een nietje. Zo ontstaat een "luier". Het nietje met zwarte stift overgetekent als veiligheidsspeld. In de "luier"een blauw spekje gedaan. En op de achterkant geschreven: Hoera, Dylan heeft een broertje:Brent!

Submit review See all 3 reviews

Onderwerpen

Feestdagen

Laatste aanvullingen