vrijdag, mei 26, 2017

Spacefeest

  • 1730.jpg

Listing Details

De nieuwste Star Wars-film deed de belangstelling voor spacefeesten weer oplaaien. Naast piloot is astronaut worden één van de populaire jongensdromen. En wees nou eerlijk. Zou u niet een dagje in de ruimte willen doorbrengen?

 

Uitnodigingen
(Bezoek ook onze algemene rubriek Uitnodigingen)

 

3..2..1..lift off
Elles: "Voorzie de uitnodigingen van spaceshuttles en raketten en maak de tekst compleet met countdown en lift off."

 

Raketten
Arja: "De uitnodigingen waren raketten, die uitgevouwen klaarstonden om te worden gelanceerd."

 

Aankleding

 

De kamer versieren met glow-in-the-dark sterren, manen et cetera (ook leuk om mee naar huis te geven). De soundtrack van Star Wars als achtergrondmuziek.

 

Activiteiten
(Bezoek ook onze algemene rubriek Spelletjes en andere Activiteiten)

 

Ik ga naar Mars en ik neem mee.....

 

Star Wars trivia

 

Spacekegelen
Je hebt 10 schone (en lege) kartonnen melkpakken en 1 opgeblazen ballon nodig. Stel de pakken op en probeer vanaf 2 meter met de ballon in zoveel mogelijk spacekegels om te krijgen.

 

Ruimtevaartdiploma
Kunnen de kinderen thuis trots tonen dat ze astronaut of kapitein zijn geworden van het ruimteschip.

 

Ruimtepuzzel
Cees: "Plak een poster van de ruimte op karton en knip hem in stukken. Wie legt de puzzel het snelst in elkaar?"

 

Echte raket
Wilke: "Op het ruimtefeestje van onze zoon hebben we ze een raket laten verven en in elkaar zetten die echt de lucht in kan. We hebben een zgn. Alka Seltzer Rocket gemaakt. Alka Seltzer zijn bruistabletten en die doe je in een leeg doosje van een fotorolletje. Je kunt er alles over vinden op de site The Space Place of Alka Seltzer Rockets. De kinderen vonden het heel spannend dat de raketten echt de lucht in gingen."

 

Hapjes en drankjes

 

Sterren
Een platte cake bakken en hier sterren uit steken. Deze door de kids zelf laten versieren met o.a. zilveren balletjes (zijn ze ook weer lekker een half uur bezig). Of een grote taart in de vorm van een UFO, versierd met glazuur of in de vorm van een zon/maan/ster etc.

 

Tubes
Snoep in tubetjes is natuurlijk ruimtevaartvoedsel.

 

Mee naar huis

 

Gevulde raket
Elles: "Iedereen krijgt een zilveren raket (=melkpak) mee, met een astronautenpoppetje, een zelfgemaakt kleurboek met platen over de ruimte, pakje stiften en snoep."

 

Diploma en meer
Arja: "Iedereen kreeg een astronautendiploma naar huis, en een zakje met nagelstickertjes met sterretjes, maantjes en snoepjes in de vorm van manen en sterren."

 

Trakteren op school
Bezoek ook onze algemene rubriek Toffe Traktaties

 

Goede tip voor dit onderdeel? Mail ons!

 

Films, boeken en cd's
Bezoek ook onze Boekenkast

 

Papieren vliegtuigen voor kinderen - Ken Blackburn/Jeff Lammers
Een fantastisch boek met kant-en-klare vellen om de meest fantastische vliegtuigen en ruimteschepen te vouwen. Het heet . In de Witte Boekenhandel te krijgen voor een paar euro.

 

Film: Star Wars!

 

Kinderfeestjes van Mary Pat Fergus  
In dit boek vindt u onder meer recepten/werktekeningen van taarten in de vorm van een UFO of zon.

 

Buiten de deur
Bezoek ook onze algemene rubriek Liever Buiten de Deur

 

Laser Quest

 

ESA
U kunt ook een astronautenfeestje vieren bij ESA in Noordwijk. Kijk maar eens op hun site

Rate this listing
0 vote
Favoured:
0
Reviews (3)
by

moeder
ik heb een wegwerp heliumtankje gekocht en balonnen gevuld. kaartjes voorbereidt. de kinderen konden de ballon met stickers beplakken en het kaartje mooi maken (groep drie: schrijven is leuk: je eigen naam en grotendeels je adres) daarna alle ballonnen opgelaten en hopen op een reaktie van de goede vinder.
by

feestidee astronaut
De kamer donker maken door de ramen af te plakken met landbouwplastic of vuilniszakken, de melkweg op het plafond met milky-way,s met behulp van dubbelzijdig plakband of mars m.b.v. kleine marsjes een ronde planeet op het plafond. We gebruikten pannenkoeken om te eten onder de noemer van planeten We hebben de melkweg gelopen die gemarkeerd was door pakken melk gevuld met water die net van tevoren neergezet waren door een oudere broer en vriend. De laatste groep mcoht ze leeggooien (ook erg leuk) en meenemen. Onderweg kwamen er allerlei vragen over de ruimte, enkele voorbeelden:
1Wat is een lichtjaar
-een jaar met veel zon
-de afstand die het licht in een jaar aflegt
-de Belgische Buzz Lighyear
2Hoe heet de organisatie die ruimtereizen maakt/
-nasi
-nasa
-ans
3. Hoe worden kleine sterren ook wel genoemd?
-dwergen
-kabouters
-elfjes
4. raketten bestaan uit losse delen. die noemen we
-trappen
-ladders
-liften
We hadden bijna 40 vragen waarbij we vaak een antwoord hadden dat al meteen afviel zodat dit ook voor alle kinderen wel een uitdaging bleef en zodat er ook veel gelachen werd onderweg. Als snoepjes hadden we dropmaantjes, milkyway, mars en bros en popcorn zo heerlijk luchtig. Bij de zeeman vond ik vlak vantevoren rubberen vliegtuigjes die je mbv een elastiek kon laten vliegen alsook van die papieren vliegtuigjes om zelf te bouwen, daarnaast hadden we waterbommen(waterbalonnen) die we konden lanceren.
by

space feest
* ipv een stoelendans een neonarmbandjes-dans in het donker (dit zijn van die armbandjes die je moet knakken en dan licht gaan geven)
* bij de action had ik laservingerlichtjes gekocht en in het donker moesten ze op zoek naar iets(in ons geval ufodrinkpakjes, verkrijgbaar bij de hema)
* bij de hema verkopen ze verkleedkleren waaronder ook een astronautenpak.
* voor de andere kinderen had ik van die witte wergwerpoveralls gekocht en op maat geknipt en met een centuur aangetrokken, was een echt succes!!

Submit review See all 3 reviews

Onderwerpen

Feestdagen

Laatste aanvullingen