donderdag, mei 25, 2017

Rood feest

  • 1725.jpg

Listing Details

Eén van de eenvoudigste themafeesten is een feest met een kleur. Kies de favoriete kleur van de jarige en stel alles in dat thema. Vraag iedereen kleren in die kleur te dragen en versier alleen in die kleur.

 

Uitnodigingen
(Bezoek ook onze algemene rubriek Uitnodigingen)

 

Goede tip voor dit onderdeel? Laat het ons weten...

 

Aankleding

 

Petra: "Laat de kinderen allemaal in de kleur komen van 't feest of spuit zelf de haren van de kinderen in de kleur van 't feest (als ze dat willen)."

 

Activiteiten
(Bezoek ook onze algemene rubriek Spelletjes en andere Activiteiten)

 

Rode harten
Snij harten in tweeën, geef elk kind een deel als ze binnenkomen en laat ze het kind met de passende andere helft vinden.

 

Spoorzoeken
Laat kinderen rode linten door het huis volgen. Aan het eind vinden ze een rode prijs.

 

Rode ballonnenrace
Laat de kinderen met een rode ballon tussen hun knieën van start naar finish lopen.

 

Roodgloeiende aardappel
Als de muziek speelt geven de kinderen een cadeautje door dat in vele lagen rood papier is verpakt. Stopt de muziek dan verwijdert het kind dat het cadeau heeft, 1 laag papier. Dit gaat door tot alle lagen verwijderd zijn. Het cadeau bestaat uit allerlei soorten rood snoep en hebbedingetjes die ze kunnen delen.

 

Noem alles op wat rood is
Wie weet de meeste dingen?

 

Rode parachute
De kinderen houden rondom een groot rood laken vast. Als het laken omhoog gaat, noemt u 2 namen. De kinderen die u noemt, moeten onder het laken door lopen en van plaats wisselen voordat het laken weer beneden is.

 

Kleurentikkertje 1
Sandra: "Dit spel speel je buiten. Geef een aantal tegels met stoepkrijt de feestkleur of leg gekleurde stukken papier/karton op de grond. Ook putdeksels, bankjes of grote stenen kunnen meedoen. Er is één tikker. Zowel de tikkers als de spelers mogen alleen op de gekleurde tegels, deksels etc.  lopen. Het leukste is het als er rondgelopen kan worden met een paar plekken waar je gemakkelijk naar de andere kant kan komen. Als de tikker iemand tikt laat dan goed merken dat er een nieuwe tikker is (dit kan bijvoorbeeld met een lintje). Dit spel kan ook heel goed gedaan worden in een gymzaal waar veel gekleurde lijnen staan."

 

Kleurentikkertje 2
Sandra: "Dit is een spel voor in de gymzaal of een speelplaats waar veel gekleurde lijnen zijn (je kunt ook zelf lijnen maken met stoepkrijt). Er is één tikker. Spreek met de rest van de kinderen een bepaalde hoek, lijn of cirkel af zonder dat de tikker dit hoort. Wie getikt is, moet op de bank gaan zitten of even aan de kant gaan staan. Komt de tikker in de hoek die was afgesproken of liep hij in de cirkel of op de lijn die was afgesproken, dan mogen de getikte kinderen weer het veld in. Zodra de tikker weet wat er afgesproken was mag hij het zeggen en is het spel afgelopen. Er kan dan weer een andere tikker aan gewezen worden. Om het spel moeilijker te maken kan je ook afspreken dat iedereen vrij is als een bepaald kind wordt getikt of als iemand wordt getikt die ene bepaalde kleur kleding draagt (dit spreek je natuurlijk af zonder dat de tikker het weet)."

 

Gekleurde bellen
Nathalie: "Als het goed weer is kan je op een kleurenfeest bellen blazen in verschillende kleuren door in het afwasmengsel voedingskleurstof te mengen. Je kan grote bellen maken door grote lussen te maken van ijzerdraad of pijpenragers. Het afwasmengsel kan je ook zelf maken door 1/5 afwasmiddel en 4/5 water te mengen. Je kan de bellen ook opvangen op wit papier."

 

Hapjes en drankjes

 

Machteld: "Het hele feest heeft een groen thema, groene kleurstof voor glazuur en cakedeeg, groene reine claude siroop (maar ook wat anders als ze het niet lusten), groen snoep, groene ketchup voor bij de patat, wine-gum slangen, kikkers, dolfijnen en spinnen (Jamin). Chupachup lollies die een groene tong geven (Jamin). Cake(jes) kan(kunnen) versierd worden met groene bigareaux, groene appelhagelslag van De Ruyter, groene snoepkikkers in de glazuur plakken, enz."

 

Mee naar huis

 

Goede tip voor dit onderdeel? Laat het ons weten..

 

Trakteren op school
Bezoek ook onze algemene rubriek Toffe Traktaties

 

Goede tip voor dit onderdeel? Laat het ons weten..

 

Films, boeken en cd's
Bezoek ook onze Boekenkast

 

Goede tip voor dit onderdeel? Laat het ons weten..

 

Buiten de deur
Bezoek ook onze algemene rubriek Liever Buiten de Deur

 

Goede tip voor dit onderdeel? Laat het ons weten..

Rate this listing
★★★
1 vote
Favoured:
0
Reviews (3)
by

★★★
..voor mee naar huis..
..een rode zakdoek vastgemaakt aan een stok, met daarin een grabbelcadeautje/snoeptractatie. hieraan kunt u nog een kaartje aanmaken waarop geschreven staat dat hij/zij het gezellig vond dat diegene op het feestje was...evt. met foto van de jarige..
alles in het rood natuurlijk..
by

Uitnodiging
Maak een harmonica van poppetjes (een handje-vast-uitnodiging) in de kleur rood. Ik heb zes poppetjes gemaakt voor de zesde verjaardag van mijn zoontje Bram. Het gaat als volgt..
Knip een stuk papier van 50 cm x 8,5 cm. Vouw het op 7 cm afstand van de smalle kant om. Ga zo door tot de hele strook gevouwen is. Teken bovenop een poppetje. De handen en voeten moeten aan de zijkanten aan de rand van het papier uitkomen. Knip het poppetje uit het gevouwen papier. Vouw het papier open. Nu heb je een hele rij poppetjes. Vouw een kaart dubbel en plak het eerste poppetje op de linkerkant van de kaart. Je kunt de kaart samen met de jarige versieren. Bijvoorbeeld met een foto, rode stickers, e.d.
by

Rood feest
Het woord 'rood' in verschillende talen uitprinten en ophangen met de juiste vlag erbij, of de kinderen de juiste vlag erbij laten zoeken.

Submit review See all 3 reviews

Onderwerpen

Feestdagen

Laatste aanvullingen