vrijdag, mei 26, 2017

Pyjamafeest in de praktijk

  • 1720.jpg

Listing Details

Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden.

 

Kampeerfeest

Marjo: "Als onze kinderen tien jaar worden, organiseren we een kampeerfeestje. Omdat ze midden in de winter jarig zijn, stellen we het wel een paar maanden uit. De oudste twee hebben inmiddels met hun vriendinnen en vrienden genoten. Het slapen in kleine trekkerstentjes, de wandeling over een dijk, waarbij over verschillende hekken geklommen moet worden en dat liefst als het al wat donker wordt en niet te vergeten de hooiberg van de boer waar naar hartelust in gespeeld kan worden."

 

Overdag

Katinka: "Een pyjamafeestje kun je voor kleinere kinderen best 's middags organiseren. Op de pyjama-party van onze dochter werd iedereen verwacht in pyjama en op pantoffels. Ook hadden we alle meiden gevraagd hun lievelingspop mee te nemen. Beneden in de kamer maakten wij van vier matrassen en flink wat dekbedden een reuzenbed. Daar werd meteen al flink op gesprongen. Natuurlijk waren de gordijnen dicht, zodat het donker was (rolluiken zijn dan ideaal). We begonnen met een kussentjesdans onder het licht van een discolamp. Daarna las ik het verhaaltje voor van de prinses op de erwt en gingen we knutselen. Hierbij mochten de feestvierders lapjes die ik van tevoren had geknipt, boven elkaar op een vel papier plakken. Nog een erwt eronder en een prinsesje erbovenop en ze hadden hun eigen 'prinses op de erwt'. Tot slot deden we spelletjes met de poppen en zongen we slaapliedjes."

 

Rate this listing
★★★★
3 votes
Favoured:
0
Reviews (1)
by

★★★★
spelletjes voor pyjamafeestje
Het spel van de Nachtwacht
Er wordt een kind aangewezen die de nachtwacht is.
De nachtwacht moet op de gang, of iets verderop gaan staan.
De andere kinderen krijgen allemaal een nummer tussen de 1 en de 12, dat zijn uren
Als iedereen zijn nummer heeft dan gaan de kinderen zich verstoppen.
Als iedereen verstopt is dan komt de nachtwacht weer terug.
De nachtwacht roept dan bijvoorbeeld: 'Ik ben de nachtwacht en de klok slaat... '
Dan zegt hij/zij een getal, en/of maakt met een stoffer en blik een aantal slagen van de klok, bijvoorbeeld 10.
Degene die het nummer 10 heeft gekregen die maakt dan een dierengeluid, waarna de nachtwacht hem gaat zoeken.
Is degene gevonden dan gaat hij weer terug naar het begin.
Dan gaat de nachtwacht weer verder, 'De klok slaat 12 uur' er wordt weer een dierengeluid gemaakt en de nachtwacht gaat weer zoeken.
Het spel is klaar als iedereen gevonden is.

Duistere spel
Je speelt dit spel in een volledig verduisterde ruimte. Iedereen kleeft de 10 etiketten op zijn lichaam. Als het licht uitgaat, gaat iedereen op jacht naar etiketten. Wie een etiket van iemand anders kan bemachtigen, kleeft het op zijn eigen lichaam. Wanneer het licht weer aangaat, telt ieder het aantal etiketten dat zij/hij op het haar/zijn lichaam heeft plakken. Wie er het meeste heeft, is gewonnen.

Erwtjes in het donker.
Verdeel de deelnemers in 2 groepen. Iedere groep heeft een post die een bakje in zijn hand heeft. Gooi nu een stevige hoeveelheid gedroogde (geen split) erwten over de grond. Doe het licht uit en geef een start signaal. De deelnemers proberen nu in het donker zoveel mogelijk erwten in het bakje van hun post zien te krijgen. Als er nog maar een klein aantal erwten over is, knipper dan even met het licht zodat er weer verder gezocht kan worden. het licht knipperen zodat er weer verder gezocht kan worden. Stop het spel als alle erwten zijn verzameld of de tijd om is.

Ook een kussengevecht mag natuurlijk niet ontbreken.

Submit review See all 1 reviews

Onderwerpen

Feestdagen

Laatste aanvullingen