donderdag, mei 25, 2017

Prinsessenfeest

 • 1717.jpg

Listing Details

Een meidenfeest bij uitstek: het prinsessenfeest. Mooie jurken, make-up, kroontjes en 'juwelen' . Lekker tutten en prinsessendingen doen. Vraag meisjes van 5 of 6 jaar oud wat ze later willen worden en 80% antwoordt: prinses. Met dit thema kunt u dus eigenlijk niet fout zitten. Daniëlle heeft ervaring. Zij organiseerde een prinsessenfeest voor de zesde verjaardag van dochter Linda.

 

Uitnodigingen
(Bezoek ook onze algemene rubriek Uitnodigingen)

 

Kroontje
Carolien: "De uitnodiging heb ik gemaakt in de vorm van een kroontje. Daar heb ik wat gekleurde steentjes op geplakt."

 

Aankleding

 

Verkleden
Henny: "Voor de meiden had ik van een roze rechte lap voeringstof een jurkje gemaakt met een paarse verenkraag. Dat vonden ze geweldig. Ook hadden we van de veertjes een armbandje geknoopt. Met een stokje en een ster van karton beplakt met aluminiumfolie, hadden ze een toverstokje. Die hebben ze zelf beplakt met glitters."

 

Versieren
Carolien: "De hele kamer heb ik versierd met roze hartjesballonnen en met grote strikken van roze tule. De tafel was gedekt met een roze tafellaken met daarop witte taartranden als placemat. (Oude) glazen op een voetje waren voorzien van een roze suikerrandje."

 

Activiteiten
(Bezoek ook onze algemene rubriek Spelletjes en andere Activiteiten)

 

Het feestje duurde van twee uur tot ongeveer half zes. Van tevoren hadden we alles goed voorbereid en zoveel mogelijk klaargelegd.

 

Schat zoeken
Linda ging even op de gang en alle kinderen verstopten hun cadeau. Dit alleen gaf al de nodige spanning. Daarna mocht Linda haar cadeaus gaan zoeken. Als ze dicht bij een cadeau kwam, mocht degene die het daar had verstopt roepen dat ze warm was. Iedereen was zeer enthousiast en lette goed op. Eigenlijk wilden ze allemaal dat hun cadeau als eerste werd gevonden. Elk cadeau dat Linda vond, werd eerst uitgepakt en rustig bekeken voordat ze verder mocht zoeken.

 

Kroontjes maken
We hadden op internet leuke kroontjes gevonden. Deze hebben we uitgeprint op geel papier. We hadden stiften, kleurpotloden en kleine stickertjes over de tafel verdeeld en iedereen kon het kroontje naar eigen inzicht versieren. Toen ze klaar waren, hebben we ze op maat gemaakt en dicht geniet en daarna konden de meiden ze opzetten. Het resultaat was erg leuk en kleurrijk. De kroontjes vielen in de smaak, want de hele week zagen we nog meisjes op school met kroontjes rondlopen.

 

Make-up
Toen iedereen klaar was hebben we over prinsessen gepraat, wat hebben ze allemaal nog meer? Wat hoort bij een prinses? Het resultaat was: make-up, ringen, kettingen en mooie kleren. Met de eerste twee dingen konden we wel iets doen. We hadden voor iedereen een klein doosje make-up gekocht, die (i.p.v. snoep) aan het einde van het feestje mee naar huis mocht. Twee aan twee gingen ze elkaar opmaken. Dit verhoogde de hilariteit. Ze hadden reuzenlol en de gezichten waren prachtig. Ook de haren werden gedaan met glittergel en de nagels kregen mooie nepnagels.

 

Ringenspel
Iedereen ging in een kring zitten en iemand zat in het midden. Om de kring hadden we touw gedaan waar een ring aan zat. De muziek ging draaien en de ring moest worden doorgegeven, als de muziek stopte, mocht degene in de kring weer kijken en dan moest ze raden wie de ring had. Als het goed was, mocht het meisje dat de ring vast had midden in de kring. De 'rader' mocht dan een mooie ring voor zichzelf uitzoeken. Zo gingen we door totdat iedereen geweest was.

 

Op zoek naar de prins
Ingrid: "Toen onze dochter zes werd, hebben we een prinsessenfeestje gegeven. Ik had zelf jurkjes geleend en een doosje make-up voor ieder kind. Bij binnenkomst gaven de kinderen eerst het cadeau aan de jarige. Daarna heb ik een verhaaltje voorgelezen (zelfgemaakt), waarin stond dat wij als prinsessen werden omgetoverd en op zoek gingen naar de prins. Ik heb buiten een speurtochtje uitgezet met tussendoor wat opdrachtjes, dat ons zou leiden naar de prins. Na afloop mochten ze de make-up meenemen.

 

Hapjes en drankjes

 

Kleine cakejes
Ik had kleine cakejes gebakken en versierd. Eerst werd de jarige toegezongen en daarna smullen maar.

 

Versierde pannenkoeken
Aan het eind van het feest hebben wij de pannenkoeken warm gemaakt en de tafel gedekt. Op tafel hadden we allerlei soorten snoep gezet: veterdrop, Smarties, tanden enzovoort. Iedereen kreeg een pannenkoek en mocht hem zo mooi mogelijk versieren. Ook hadden we natuurlijk suiker, hagelslag, vruchtenhagel en stroop. Dit leverde echte kunstwerken op en ze vonden het reuze dat ze erop mochten doen wat ze wilden!

 

Prinsessendrank
Carolien: "Ik had een fles kinderchampagne gekocht en daarop heb ik een plaatje van een prinses geplakt: een echt prinsessendrankje dus!"

 

Knalroze kasteeltaart
Monique: "Als taart had ik een knalroze kasteel gemaakt van een cake en twee cakerollen (als torens). Marshmallows waren kantelen en met botercrème (roomboter met poedersuiker) en een beetje levensmiddelenkleurstof heb ik het hele kasteel bekleed. Met Smarties is de boel nog mooier gemaakt."

 

Prinsessentaart
Ethel: "De taart is dit jaar gewoon een zelfgebakken tulband waarin we in het gat een Barbie laten zakken. We kleden de taart nog mooi aan met marsepein, zilveren pilletjes en andere versiersels en zie hier: een prinsessentaart."

 

Mee naar huis

 

Toverstaf
Carolien: "Ik heb ze een toverstafje mee naar huis gegeven: een leuke prikker met verschillende roze snoepjes en spekjes eraan."

 

De (zelfgemaakte) kleren en attributen, een foto in vol ornaat (ontwikkeld bij de 1-uurservice).

 

Trakteren op school
Bezoek ook onze algemene rubriek Toffe Traktaties
 • Lekkere ketting
 •  

   

  Films, boeken en cd's
  Bezoek ook onze Boekenkast

   

  Goede tip voor dit onderdeel? Mail ons!

   

  Buiten de deur
  Bezoek ook onze algemene rubriek Liever Buiten de Deur

   

  Verjaardagskist
  Ethel: "Mijn dochter wordt 6 en is helemaal in de ban van prinsessen en zo. Dus huur ik een verjaardagskist. Een uitkomst! Hierin zit voldoende materiaal voor een geslaagd feest. Verkleedkleren, spelletjes, tips voor de traktatie of taart, enzovoort. Van vorige partijtjes weet ik dat je goed voorbereid moet zijn en dat de simpelste spelletjes het best bevallen. De dames hebben niet zo veel zin in uitleg en moeilijke spelregels. Gewoon een tijdje ongedwongen in prinsessenjurken rond lopen is ook prima. Met make-up en haarglitters erbij hoef je al bijna niets meer te doen."

   

  Een echt kasteel
  Christel: "Mijn dochter werd 6 en gaf een prinsessenfeest. Voorbereiding: voor tien meiden heb ik dunne katoen roze geverfd en hiervan ruim vallende, lange 'jurken' (paterspij) geknipt. Voor de puntvormige hoeden kocht ik roze dik karton en knipte/plakte dit in de benodigde vorm.

   

  Tijdens het feest versierden de kinderen de jurk en hoed met zilverstift, zilverkleurige stickers, zilverband etc. Na het versieren (wat ± anderhalf uur in beslag nam) mochten ze de jurken aan en hoeden op. De jurken werden 'passend' gemaakt door een roze lint om het middel te binden, de hoeden werden vastgebonden met een lint. Daarna konden ze zichzelf of een ander mooi maken met wat make-up (uiteraard veel roze).

   

  In vol ornaat bezochten we een nabijgelegen kasteel, waarin een kinderspeurtocht werd gehouden.
  Weer thuis werd er nog wat 'roze' gesnoept, maar ook bruine friet gegeten. Bij het afscheid kregen de prinsesjes nog een roze spiegeltje mee naar huis. Het kostte wel wat tijd aan voorbereiding, ook tijdens het feestje was er hulp nodig bij het knutselwerk en voor vervoer. Maar het was zeer geslaagd en alle meiden gingen heel enthousiast naar huis. De jarige voelde zich een koningin."

  Rate this listing
  ★★★½
  2 votes
  Favoured:
  0
  Reviews (6)
  by

  Prinsen en Prinsessen
  ·De jarige zit op de troon en krijgt cadeaus aangeboden op een kussen
  ·Pannenkoeken eten
  ·Verhaal vertellen
  ·Oefenen om als echte ridders en jonkvrouwen op te kunnen treden.
  ·Op zoek naar de eerste aanwijzing voor de schat (binnen verstopt) Hierop staan aanwijzingen voor de speurtocht (rood = linksaf, groen = rechtsaf, geel = rechtdoor en wit is een opdracht)
  · Speurtocht met onderweg spelletjes
  1. prinses op de erwt
  § in de tuin 3 stoelen met op 1 stoel een erwt en op alle stoelen een handdoek. Hoe gevoelig zijn de billen van de prinsen en prinsessen. Om de beurt op de stoelen gaan zitten en raden waar de erwt ligt.
  2. raad het voorwerp
  § in een tas zitten allerlei prinsen en prinsessen voorwerpen. Deze leg je op een kleedje neer. Goed kijken, nu gaat er 1 iemand weg, de andere kinderen mogen 1 voorwerp weghalen en het kind was weg is moet raden welk voorwerp dat is.
  3. Verkleedestafette
  § In de koffer zit een setje kleren
  4. Ketting rijgen van nibbit en een dropveter en drinken
  5. straattekenen
  6. Dirigentje
  7. Tikkertje
  § Vrijplaats is het kasteel
  by

  prinsen en prinsessenfeest
  Prinsen en prinsessen feest

  Tijd 10.00 – 13.00


  1. Ring draaien (10.00 – 10.15)
  Kids zitten in een kring en geven een ring aan en touw door. Als de muziek stopt, mag degene die de ring in handen heeft een cadeautje geven aan de

  Materialen:
  · Touw met een ring eraan
  · Cd met leuke muziek


  2. Verhaal vertellen (10.15 – 10.20)

  Materialen:
  · Verhaal( zie bijlage)


  3. Prinsessentest (10.20 – 10.25)
  Laat maar eens zien of je echt als een prinses kan lopen. Een prinses loopt meestal met haar neus in de lucht.

  Materialen:
  · ballonnen


  Prinsessen bewaren hun dure sieraden in een kluis, dus doe daar je sieraden maar in. Deze moeten we goed bewaken tijdens het feest, want je weet maar nooit…


  4. Elkaar opmaken (10.20 – 10.45)
  Om prinses te worden moet je er erg mooi uitzien. Eerst doen we een masker op bij elkaar, daarna dagcrème, oogschaduw, lipgloss en vlechten we kraaltjes in het haar
  De prinsen moeten erg stoer zijn en gaan daarom een echt zwaard maken

  Materialen
  · Opmaak spullen: Maskers, dagcrème, gel, oogschaduw en lipgloss
  · Haarmaterialen: Kraaltjes, borstel, kam, gel en spiegel
  · Voor zwaard: karton, scharen, lijm, alu folie en edelstenen

  Eventueel ballon laten scheren voor de prins en het bedenken van een naam voor de prinsen en prinsessen


  5. Taart maken (10.45 – 11.00)
  Natuurlijk hebben de prinsen en prinsessen op de theevisites de mooiste taartjes om te presenteren

  Materialen
  · Versiermaterialen
  · Slagroom
  · Gelei
  · cake


  6. Verhaal: Op weg met de huifkar (11.00 – 11.10)

  Materialen
  · huifkarverhaal


  7. Dansen (11.10 – 11.20)
  We gaan naar de balzaal en gaan dansen op de muziek. Als de muziek stopt, moet je in dezelfde houding blijven staan en mag 1 iemand je proberen aan het lachen te maken

  Materialen:
  · Muziek
  Op jacht in de kelder (11.55 - 12.30)
  Leo komt binnen als boef en steelt de kluis. Wij gaan op sporenonderzoek. Door de hele wijk vinden wij sporen van de boef en die leiden uiteindelijk naar de kelder. Het blijkt dat we een parcours in de kelder af moeten leggen, voor we de buit weer terug kunnen halen

  Materialen
  · Uitgezet parcours in de schuur
  · Hier en daar achtergelaten sporen (speurtocht)


  Maaltijd: (12.30 – 13.00)
  We gaan genieten van een heuse prinsen en prinsessenmaaltijd

  Materialen
  · Klamboe
  · Roze kussens
  · Glaasjes met een suikerrandje
  · Borden
  · Patat
  · Knakworstjes
  · Fruitspiesjes
  · Spekspiezen  Twee gelijke groepen. Deze gaan in tegenover elkaar op stoelen zitten en dan gaat de spelleider een verhaal voorlezen over een dagje uit. De deelnemers moeten hier op reageren door te gaan staan op het moment dat ze hun rol horen noemen. Op het moment dat je het woord "huifkar" hoort noemen schuift iedereen een plaats op en gaat de voorste deelnemer snel op de achterste stoel zitten. Rollen Koning, Koningin, prinsessen, Koetsier, Grote koffer, Kleine koffer,
  Het verhaal
  De koning en de koningin hadden besloten om een dagje uit te gaan met de prinsessen en de huifkar. De koning had de huifkar vroeg besteld en de prinsessen stonden al op de uitkijk, en ja hoor, daar kwam hij de hoek van de straat omrijden. Alle prinsessen stormden als een wervelstorm naar buiten.
  De koetsier blies op zijn hoorn en zwaaide met zijn zweep, zodat ze wisten dat hij reeds in aantocht was. De koning droeg de grote koffer en de kleine koffer op de bok. De prinsessen klommen juichend naar binnen en het paard hinnikte van ongeduld. De koetsier zette de grote koffer en de kleine koffer op de bok. Hij klapte met zijn zweep en blies op zijn hoorn, waarna de huifkar zich in beweging zette en het paard trok hem in draf de straat uit.
  De grote koffer en de kleine koffer stonden te schudden en toen de huifkar te snel de hoek om ging, vielen de grote en de kleine koffer op de grond. "Ho", riep de koetsier en het paard bleef stokstijf staan. De koning en de koetsier sprongen van de huifkar af en raapten de grote en de kleine koffer op en zette ze weer terug in de huifkar. Met wat touw werden de kleine en de grote koffer nog eens extra door de koetsier vastgebonden. Daarna klom hij weer op de bok en het paard zette zich weer in draf na een klapje met de zweep.
  De prinsessen begonnen een liedje te zingen en al snel kwamen ze bij de speeltuin. Hier moesten we maar eens stoppen zei de koningin, en de koning gaf een stopteken aan de koetsier en met een ruk stond de huifkar stil en de prinsessen sprongen juichend naar buiten. Met een zwaai tilde de koetsier de grote koffer en de kleine koffer van de bok. De prinsessen vlogen de speeltuin in en de koning en de koningin volgden met de grote koffer en de kleine koffer en met de tas met broodjes.
  De hele dag werd er gespeeld in de speeltuin. Ze dronken limonade en aten de broodjes uit de tas allemaal op en 5 uur werd de huifkar weer ingeladen. De koetsier en de koning sprongen op de bok. De koningin en de prinsessen waren vermoeid. De koetsier blies op zijn hoorn en liet zijn zweep knallen. Het paard hinnikte luid en terwijl de koning een lied inzette reed de huifkar onder luid gezang tot voor het huis.
  Het was een heerlijk dagje huifkarrijden geweest. De koning, de koningin en de prinsesssen waren blij dat ze weer thuis waren en de koetsier kon nu ook naar huis met zijn paard en zijn huifkar en hij nam zijn zweep en hoorn ook mee. Maar voordat hij naar huis kon gaan moest hij eerst nog even de grote koffer en de kleine koffer van de huifkar afhalen. Hij was overigens wel vergeten zijn eigen tas met broodjes op te eten. En daar reed de koetsier met zijn huifkar de straat uit.
  by

  beautykistjes
  Toen mijn dochter 5 werd, heb ik theedoosjes gekocht deze vantevoren roze geverfd en op het feestje laten beplakken met glitters, pluche, veren en vanalles meer. Daarin nog als kadootje mee naar huis nog wat haarfrutsels. Verder hebben de dames zich opgemaakt en heb ik hun nagels gelakt en versierd met nagelstickertjes ( kruidvat). Kleine stickertjes dienden als oorknopjes en natuurlijk ontbraken 'echte' ringen niet. Superfeest gehad!

  Submit review See all 6 reviews

  Onderwerpen

  Feestdagen

  Laatste aanvullingen