donderdag, mei 25, 2017

Pippi-feest: Pippi-piratenfeest, Pippi op school

  • 1710.jpg

Listing Details

Niets is leerzamer dan uw eigen ervaringen. Op de tweede plaats komen de ervaringen van een ander. Op deze pagina verzamelen we bloopers, succesverhalen en al het andere dat het publiceren waard is. Uw verhalen horen we daarom graag!

 

Pippi-piratenfeest

Birgitta: Omdat er ook jongens op het feest van onze dochter kwamen, hebben wij een Pippi-piratenfeest gehouden. Op de uitnodiging heb ik 'je mág verkleed komen' geschreven. Alle jongens kwamen als piraat verkleed, en de meisjes als Pippi. Mijn man was verkleed als piratenhoofdman (de pappa van Pippi), compleet met wat vervaarlijke littekens, en ik als tante Pastellia. Verder wil ik jullie bedanken voor het Pippi-draaiboek. Ik heb er veel bruikbare tips uit gehaald."

 

Pippi op school

Bianca: "Ik werk in het onderwijs. We hebben op school met de kinderboekenweek een Pippi-feest gehouden. We hadden een groot bed en daar lag Pippi op te slapen. De kinderen mochten haar wakker maken en ze deelde chocolademunten (in oktober goed verkrijgbaar) uit en las een verhaal voor. Daarna hebben we met de leerlingen op zijn Pippi's pannenkoeken gegeten."

Rate this listing
★★★★
3 votes
Favoured:
0
Reviews (1)
by

★★★★★
Pippi feestje
Ik heb veel gehad aan tips e.d. van deze site voor het Pippi feestje, 7de verjaardag, van mijn dochter. De uitnodiging was een foto-shop kaart met het hoofd van mijn dochter en de haren van pippi.
Ik had ook lange rietjes gekocht en een grote vaas met sinas op tafel gezet. Dit was een erg succes.
Hier een soort draaiboek:
14.00
Kado’s. Sap drinken en cakeje. Haren vlechten en spuiten met oranje haarverf. Sproeten met bruine stift.
Ondertussen kleuren.
14.45
‘Stoelendans’ met verkleedkleren zak. Muziek gaat aan. Zak gaat rond. Wanneer de muziek stopt haalt een kind een kledingstuk uit de zak en trekt dit aan.
15.15
Dingenspel. Een mand met spullen. Deze zetten we in de kring. Ik haal alle spullen uit de mand. Daarna nog een keer maar laat 1 ding in de mand. De kinderen mogen raden welk ding nog in de mand zit.
15.30
Pippi heeft niemand van wie ze een kaart krijgt, daarom stuurt ze zichzelf een kaart.
We gaan kaarten knutselen.
16.00
De vader van Pippi heeft jaren geleden een schat gevonden. Hij heeft de schat verstopt en een schatkaart gemaakt. De schatkaart zit in de fles. Jassen aan en naar het bos op zoek naar de schat. We hadden chocoladegeld in een tas gedaan en begraven in het bos.
17.00
Pippifilm kijken.
17.30
Eten.
18.30
Naar huis. Elk kind mag een kadootje uit de boom halen en daarna in de auto/fiets.

Submit review See all 1 reviews

Onderwerpen

Feestdagen

Laatste aanvullingen