donderdag, mei 25, 2017

Dinosaurusfeest

  • 1646.jpg

Listing Details

Monique heeft onlangs een succesvol dinosaurusfeestje gegeven: "Bij de bibliotheek heb ik een leesboek gehaald met een verhaal over diverse dinosaurussen en een dinosaurusei. Rondom dit verhaal heb ik diverse spelletjes bedacht. Het verhaal is aangevuld met tips van Elsa en Astrid.

 

Films, boeken en cd's
Bezoek ook onze Boekenkast

 

Trek een dinosaurus over uit een boek. Uitknippen en in plaats van het hoofd een kopie van de foto van de jarige plakken.

 

 

Aankleding

 

Goede tip voor dit onderdeel? Mail ons!

 

 

Activiteiten
(Bezoek ook onze algemene rubriek Spelletjes en andere Activiteiten)

 

Verdeel de kinderen in groepjes van 2. Per groepje beginnen, de anderen mogen kijken en meedenken. 

 

Woordleggen
Leg het woord dinosaurus eens uit op de tafel.

 

Eieren rollen
Wie rolt het eerst de meeste knikkers in het potje (met klokje erbij).

 

Dinosaurushappen
In plaats van koekhappen.

 

Dinosaurusstappen
Maak grote genummerde voeten van papier en leg die op de vloer en in de tuin. Welk groepje is het eerst aan de overkant?

 

Dino vangen
Hang een dinosaurusballon aan een boom. Wie trapt hem er het eerst af door te schommelen?

 

Zoek het ei
Geef met markeringslinten buiten een route aan in de richting van het verstopte dinosaurusei. Wie hem heeft gevonden mag een nummertje trekken en een prijsje uitzoeken. Variant: Als de kinderen vies mogen worden, verstop je in een zandbak wat dinosaurusbotten om op te graven.

 

Dino-ei maken
Maak eerst een soort klei van koffieprut: 2,5 kopje bloem, 2,5 kopje koffieprut, 1,5 kopje zout, 1 kopje zand en ongeveer 1 kopje water. Meng dit tot een stevige massa. Verpak een klein plastic dinospeeltje in de klei en maak er een ei van. Laten drogen en verstoppen. Het ei kan worden opengemaakt met een hamer of een steen.

 

 

Hapjes en drankjes

 

Dinocake
Twee cakes van tevoren gebakken en gesneden in de vorm een dinosaurus. De kinderen kunnen dit versieren.

 

Bakkerstaart
Bestel bij de banketbakker een slagroomtaart met een afbeelding van Jurassic Park in marsepein erop.

 

 

Mee naar huis

 

Een zakje of doosje beplakt met dino-stickers met een paar dino-snoepjes en dino-koekjes.

 

 

Trakteren op school
Bezoek ook onze algemene rubriek Toffe Traktaties

 

Goede tip voor dit onderdeel? Mail ons!

 

 

 

Films, boeken en cd's
Bezoek ook onze Boekenkast

Goede tip voor dit onderdeel? Mail ons!

 

Buiten de deur
Bezoek ook onze algemene rubriek Liever Buiten de Deur

Goede tip voor dit onderdeel? Mail ons!

Rate this listing
★★★★
1 vote
Favoured:
0
Reviews (6)
by

★★★★
dino eieren
leuk idee maar de hoeveelheden die erbij vermeld staan voor hoeveel eieren is dat en kan je ze ook zo drogen of moet je ze bakken en wat is koffieprut is dat droge koffiepoeder
by

Dinofeestje
* Een dino ei versieren.
Cake versieren in de vorm van een ei. Als je een blikje van bv vruchtjes oid aan beide kanten open maakt en die een beetje indeukt, krijg je de vorm van een ei. Zo kun je gemakkelijk de vorm uit de cake drukken. Versieren met jam / slagroom / hagelslag ed.

* dino ei uitwerpen.
Een soort aardappelpoepen estafette. Je maakt 2 teams en elk team neemt om de beurt een aardappel tussen de benen, rent naar de overkant en "werpt" zijn ei in het nest (een emmer). Deze rent weer terug en dan mag de volgende. Welk team is als eerst klaar?

* dino ei open maken
Blaas ballonnen op. Voordat je de knoop erin legt kun je kleine dino's erin stoppen (verkrijgbaar bij Lobbes.nl) Alle ballonnen liggen op de grond en geblindoekt mogen ze proberen een ballon stuk te trappen. Het dino-tje dat erin zit mogen ze houden.

* Kom in je ei, Dino!
Stoelendans met hoepels (eieren). Misschien mag je wel wat hoepels van de school lenen. Als de muziek stopt, kruip je snel in je ei. Wie geen ei heeft, valt af. hij / zij kan ook helpen met de muziek / jury zijn.

* Dino eitjes zoeken.
3 kinderen worden tegelijk geblinddoekt. Er worden 15 eitjes (paaseitjes: tip: vraag op de markt of ze ze misschien nog hebben) verspreid om hun heen gelegd. Wie vindt de meeste eitjes?

* Dino poep maken.
Maak au bain marie chocoladesaus van repen chocola. (Dit kan overigens ook even in de magnetron).
Doe wat crusli erdoor en schep hoopjes eruit. Hard laten worden in de koelkast. Heeeerlijk! Tip: pure chocolade wordt beter hard.

* Skelet maken.
Maak van chenilledraad (ijzerdraad met pluis) een skelet van een dino. Deze dopen in een bad met gips en boven een krant laten uitlekken. Heel gaaf resultaat!

* Botten zoeken
Je kunt botten uitkoken van kippenpootjes / spareribs. Heel echt! Tijdens een speurtocht moeten de kinderen op zoek naar grote bruine voetstappen. Bij een zwarte voetafdruk zijn er bv botten verstopt. Bij een groene afdruk is er een opdracht. (Bv een puzzel maken (plaat verknippen in een aantal stukken), Zoveel mogelijk woorden noemen die met de "D" van dinosaurus beginnen, Een eigen dinonaam voor jezelf verzennen, hoeveel letters heeft het woord: dinosuarus, enz)
by

dinosaurus-bot-speurtocht
Ik heb van heel simpele brooddeeg, dinosaurus botten gemaakt. Je begint met een soort worst te rollen, en de uiteinden vorm je een beetje zoals een bot. Erg leuk. (Ik heb er een foto van, maar weet niet hoe ik die er bij kan doen.)
Die botten heb ik bij ons op het erf verstopt, en bij elk bot zat een opdracht.
Ook waren er twee binnen. Je kan het ook in de straat doen, of in een bos of park.
Maar wij wonen op een boerderij, dus ik had ze op het erf verstopt.
Het zoeken naar de botten vonden ze al geweldig.
De speurtocht begon met zoeken naar de eerste opdracht. Die had ik in een fles gedaan en aan een touw gebonden. De fles lag in de vijver, het touw aan een paal. Ze konden m er zo uitvissen. Door middel van warm/koud te zeggen vonden ze de paal met het touw en fles.
In de fles zat een een fotokopie van een witte paal. Ze moesten op zoek naar die paal. Toen ze die hadden gevonden deden we dit spel:
Iedereen ging om de beurt in hele grote laarzen stappen, van punt A naar B, om het gevoel te krijgen hoe een dino loopt.
Als iedereen geweest was, gingen ze zoeken naar een dinobot. Aan dat bot zat dan weer een fotokopie van bijv het klimrek bij ons op het erf en daar gingen ze dan naar op zoek. Op de achterkant van de foto stond een opdracht.
Daar had ik appels zonder klokhuis elk apart aan een touw gehangen en die moesten ze proberen zonder handen op te eten.
Zo kun je er zelf vanalles bij verzinnen. Het hoeft helemaal niet gek, de kids genieten al van het feit dat ze met een leuke club kinderen kunnen spelen.
Bij het laatste bot stond er op de foto de deur van de huiskamer en daar deden we stoelendans met een cd met dinosaurusliedjes!
Het was erg leuk om alles voor te bereiden, maar wel een werk. Een week of wat van te voren aan begonnen. Volgens mij had ik ook nog ideetjes op dinoworld.nl gevonden. Succes!

Submit review See all 6 reviews

Onderwerpen

Feestdagen

Laatste aanvullingen