donderdag, juni 22, 2017

Achterstevorenfeest in de praktijk

  • 1628.jpg

Listing Details

Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden.

 

Achterstevoren en binnenstebuiten

Sandra: "Wij hebben ook een achterstevoren binnenstebuitenfeest gegeven voor onze dochters zevende verjaardag. De kinderen waren er al op school mee bezig en hadden zich na de gymles binnenstebuiten aangekleed! Na een speurtocht waar ze de pijlen andersom moesten volgen, kwamen ze al meteen na school naar huis, waar we begonnen met frietjes eten. Ze mochten daarna een spiegel (spiegeltegeltjes van de doe-het-zelfzaak) versieren met permanentstiften en glimmende stickertjes. Zo konden ze de uitnodiging goed lezen! Ze waren zo met het thema bezig dat ze zelf allerlei achterstevorenspelletjes verzonnen en we de cadeautjes helemaal waren vergeten. We hebben ze als laatste spel kunnen bewaren zodat we ook echt afsloten als een achterstevorenfeest. De kinderen hebben het er nog weken over gehad. Het was dus zeer geslaagd, mede dankzij jullie tips!"

 

Ook voor volwassenen

Karin: "Ik heb het feest voor volwassen gegeven. Dit leidde tot hilarische situaties! Zelf was ik verkleed als baby en gaf iedereen een cadeautje bij binnenkomst. Verder had ik via de computer muziek achterstevoren opgenomen en dit als quiz gepresenteerd. Viel enorm in de smaak. En degene met de minste punten wint natuurlijk!"

 

Geslaagd feest

Ineke: "Het Achterstevorenfeestje was geslaagd. We hebben het in maart gevierd voor onze dochter van zeven. De uitnodiging: 'Zouden jullie op mijn feestje geweest willen zijn. Ik zou het hartstikke leuk hebben gevonden. Op 23 maart is het feestje de vorige dag al gevierd. Het feestje eindigt om 16.30 uur en begint om 12.30 uur.' Iedereen kwam met zijn kleren achterstevoren en binnenstebuiten. Het weer viel tegen (zon), men wilde weinig drinken (veel), een masker maken vonden ze niet leuk en de spelletjes ook niet (dus wel). De feestgangers vertelden er de volgende dag nog over. Bedankt voor het leuke idee."

 

 

 

 

 

Rate this listing
★★★★
1 vote
Favoured:
0
Reviews (1)
by

het "saaiste" feest ook
Wij vierden dit feest voor onze dochter haar 9e verjaardag. Echt alles was andersom. De uitnodiging. De aankleding binnen met A4-tjes, bv "tot ziens" op de deur bij binnenkomst, "welkom" als je weg ging, "geen smakelijk eten" in de keuken, etc. Het hele programma. En het eten: we startten met een toetje, aten frietjes en eindigden uiteindelijk met het eten van taart. Natuurlijk lag het plasic tafelkleed andersom, net als de borden. Kinderen hadden naamkaartjes op met hun naam andersom en spraken elkaar zo aan. (Lisa werd Asil, Carlijn was Nijlrac) Ze spraken ook in andersom taal: "het eten was niet lekker, ze hadden geen dorst, het was een keisaai feest met domme spelletjes", etc. Omdat kinderen op deze leeftijd heel goed weten hoe een standaard feest verloopt, zagen ze de humor wel van het andersomfeest. We hadden als spellen: Pictionary (je moest op zijn kop tekenen.
Black-box in een zelfgemaakte kinderversie (hierbij moet je persoonlijke vragen beantwoorden) dit onder het mom van "je binnenste buiten".
De kinderen vonden het een geweldig thema!

Submit review See all 1 reviews

Onderwerpen

Feestdagen

Laatste aanvullingen