zondag, mei 28, 2017

MMMMMMMMM!

  • 1496.jpg

Listing Details

Het is helemaal niet moeilijk om in een oogwenk de lekkerste Sinterklaasspecialiteiten te bereiden. Is de tijd weer aangebroken, spendeer dan eens een middagje met de kinderen in de keuken en verras de rest van de familie. Als u in de zomer trek krijgt in pepernoten, binnen 30 minuten zijn ze klaar...

 

Speculaas

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 10 gram speculaaskruiden
  • 100 gram bruine suiker
  • 100 gram koude boter
  • 2 of 3 eetlepels melk
  • en een snufje zout
  •  

    Bereiding

  • Meng alle ingrediënten tot een soepel deeg
  • Bestrooi een speculaasplank met aardappelmeel en vul hem met het deeg.
  • Klop het deeg uit de vorm en leg het op een ingevet bakblik. (Natuurlijk kunt u ook andere en kleinere bakvormpjes gebruiken.)
  • Bak de speculaas 30 minuten op 150 graden in een voorverwarmde oven.
  •  

     

     

    Marsepein

    Ingrediënten

  • 250 gram amandelen
  • 400 gram poedersuiker
  • 3 of 4 eetlepels rozenwater
  •  

    Bereiding

  • Maak de amandelen zo fijn mogelijk.
  • Zeef de poedersuiker
  • Kneed de amandelen, poedersuiker en rozenwater tot een soepel deeg.
  • Leg het 1 dag in plastic- of aluminiumfolie op een koele plaats
  • Maak er figuurtjes van.
  • U kunt de marsepein eventueel met voedingskleurstof een kleurtje geven.
  •  

     

     

     

    Borstplaat

    Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eetlepels room
  • 1 theelepel boter
  • 75 gram bigarreaux
  •  

    Bereiding

  • Verwarm de suiker, melk en room al roerend tot de laatste druppel die van de lepel valt, draden trekt.
  • Voeg (van het vuur af)l boter enn bigarreaux toe en blijf roeren.
  • Bekleed de vorm met bakpapier en vul de vorm met de borstplaat.
  • Af laten koelen en vorm verwijderen.
  •  

    Variatie 1: Vervang de bigarreaux voor 75 gram gember en de melk voor 1 eetlepel water en 1 eetlepel gembersiroop

    Variatie 2: Vervang de bigarreaux voor 25 gram cacao

    Variatie 3: Vervang de bigarreaux voor 2 eetlepels koffie-extract(poeder)

     

     

     

    Taai Taai

    Ingrediënten

  • 300 gram honing
  • een half ei
  • 300 gram gezeefde bloem
  • 12 gram bakpoeder
  • 10 gram speculaaskruiden
  • twee ingevette vellen bakpapier
  •  

    Bereiding

  • Meng de honing met het ei.
  • Kneed deze massa met de gezeefde bloem, bakpoeder en speculaaskruiden tot een soepel deeg.
  • Laat het deeg minstens 12 uur rusten.
  • Rol het deeg uit tussen twee ingevette vellen bakpapier (tot het ca. 1 cm dik is) en steek er vormpjes uit.
  • Bak het 15 tot 20 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.
  •  

     

     

    Pepernoten

    Ingrediënten

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram bruine (basterd) suiker
  • 35 gram boter
  • ½ theelepel speculaaskruiden
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel stroop
  • 2 lepels melk
  •  

    Bereiding

  • Kneed zelfrijzend bakmeel, bruine (basterd) suiker, boter, speculaaskruiden, zout, stroop en melk met een natte hand goed door elkaar tot het deeg van uw handen loslaat.
  • Maak kleine balletjes (ter grootte van een knikker).
  • Vet een bakblik in met boter en leg de pepernoten erop.
  • Bak ze 20 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.
  • Even af laten koelen.
  • Rate this listing
    0 vote
    Favoured:
    0

    Onderwerpen

    Feestdagen

    Laatste aanvullingen